fbpx

Day: July 5, 2022

Stacioni i trenit HBF Zürich, më i miri në Evropë

Një shoqatë e konsumatorëve ka ekzaminuar stacionet e trenave të Evropës. Stacioni kryesor i Cyrihut kryeson listën

Shoqata e Konsumatorëve në SHBA, Consumer Choice Center ka bërë vlerësimin e afër 50 stacioneve më të mëdha të trenave në Evropë për të realizuar “Indeksin vjetor të Stacioneve Hekurudhore Evropiane”, transmeton albinfo.ch.

Në raportin përfundimtar të sapopublikuar, stacioni kryesor i Cyrihut zuri vendin e parë me 93 nga 108 pikë të mundshme – pak përpara stacioneve kryesore në Frankfurt, Mynih dhe Berlin.

Ndër të tjera, në këtë ranglistë është vlerësuar se sa i qasshëm është stacioni për pasagjerët me karrige me rrota, për personat me aftësi të kufizuara në ecje apo për personat me shikim të dëmtuar. Po ashtu është vlerësuar si plus fakti nëse stacioni konkret ka WiFi falas dhe sa e madhe është gama e ushqimeve dhe blerjeve në vend.

Stacioni i trenit në Bernë, i cili ishte i vetmi stacion tjetër hekurudhor zviceran që u vlerësua për listën, u rendit i 27-ti me 67.2 pikë.

Read the full text here

Ferrovie, Milano Centrale e Roma Termini nella hit delle migliori stazioni d’Europa

Milano Centrale e Roma Termini sono nella ‘top 5’ delle stazioni ferroviarie in Europa. Lo rivela la classifica stilata dal Consumer Choice Center nel suo terzo Indice annuale. L’Indice intende informare i consumatori e le amministrazioni interessate su chi stia facendo il lavoro migliore per accogliere i passeggeri. La prima in classifica è la svizzera Zürich HB, la stazione di Zurigo Centrale con 93 punti. Seguono a pari merito con 91 punti Milano Centrale, l’olandese Amsterdam Centraal e ben tre realtà tedesche: Frankfurt Main Hbf, München Hbf e Berlin Hbf.

Punti

Staccata di 10 punti troviamo la parigina Gare de Lyon. E poi, a 78 punti, Roma Termini e altre due germaniche Hannover Hbf e Düsseldorf Hbf. Milano Centrale è la seconda stazione d’Italia per flusso di passeggeri. Fu inaugurata nel 1931 su progetto dell’architetto Ulisse Stacchini. La gestione degli impianti è affidata a Rete Ferroviaria Italiana (RFI) società del gruppo Ferrovie dello Stato, mentre quella delle aree commerciali è di competenza di Grandi Stazioni. Roma Termini, con i suoi 25.000 mq di superficie e circa 150 milioni di passeggeri all’anno è la stazione più grande d’Italia e la quinta in Europa per traffico.

Read the full text here

Scroll to top
en_USEN