fbpx

BNN Bloomberg kondigiert diese Woche seit einem Miljard Gram Legale Pot in Kanada onverkocht in magazijnen in het hele land ligt te verstoffen. De vraag rijst waarom deze cannabis niet wordt gebruikt om cbd-olie van te maken.

Dat ist heel veel wiet. Een voorraad die genoeg zou moeten zijn om drie jaar vooruit te kunnen. Door de steeds hogere eisen sterben de consument stelt aan zijn cannabisproduct ligt veel cannabis uit het middensegment nu te verstoffen in magazijnen. „Je kunt echter geen THC-producten uit het middensegment voor een cent weggeven“, vertelde Peter Machalek, Vizepräsident von Verkoop en Partnerschappen bei TREC Brand, aan Bloomberg. „De markt is veel geavanceerder geworden en volgt wat de consument eisen.“

CBD-Öl von onverkochte Cannabis

Het roept de vraag op waarom een deel van die miljard gram niet is gebruikt om CBD-olie van te maken. De niet-bedwelmende stof die voor veel mensen wordt gebruikt as natuurlijk medicijn tegen hoofdpijn, rugklachten, slechte knieën, artritis, angststoornissen en tal van andere klachten, aandoeningen en bijbehorende pijnen. Het is een bonafide elixer voor veroudering en pijn.

Das Problem ist echter CBD-Öl, dank dessen, dass sie hoch geeft sind, nog steeds onder de Cannabiswet valt en daarom net zo strong gereguleerd is as THC. Een lastige markt the zelfs de meest bescheiden vormen van reclame en branding verhindert. David Clement, de Noord-Amerikaanse zakenmanager voor het Consumer Choice Center, gelooft dat de overvloed aan howproducts gedeeltelijk can been get gengegaan of CBD-olie uit de Cannabis Act te verwijderen. Hierdoor kunnen bepaalde extracten en drinked worden verkocht bij reguliere retails en in supermarkten.

„Vanuit het oogpunt van consumentbescherming en volksgezondheid is er redelijke rechtvaardiging om CBD-products zo streng te reguleren as THC“, zegt Clement. „Naar onze mening is de Cannabiswet te restriktiv. Wanneer CBD-producten uit de wetgeving were verwijderd, zouden CBD-producten op grotere schaal beschikbaar komen, wat het problem van het overaanbod you kunnen verlichten.

Overschot aan Cannabisprodukte

„Bovendien moet de Federale overheid de marketing-, merk- en verpakkingsbeperkingen die momenteel gelden voor legale productionnten versoepelen“, Zegt Clement. Volgens het Bloomberg-rapport heeft Health Canada eindelijk branchgegevens voor oktober vrijgegeven, waaruit blijkt dat 1,1 miljoen kilo onverkochte cannabis door productsnten in the hele land is opgeslagen.

Met Canada's maandelijkse consumptie van ongeveer 30.000 kilo, betekent dit dat er een voorraad van drie jaar inactief is. Er lijkt echter Licht aan het einde van de Tunnel om dit problem kan verlichten. Health Canada zal waarschijnlijk binnenkort beslissen of CBD-olie ver vrij verkrijgbare gezondheids- en welzijnsproducten mag voorkomen. Später dit jaar wordt een formeel besluit verwacht. Er ist ein Joker, der ein Game-Changer ist, wenn er für den Markt künnen, aber er ist kein Pferd und kein Langschuss.

Ursprünglich veröffentlicht hier.

Aktie

Folgen:

Weitere Beiträge

Abonniere unseren Newsletter

Scrolle nach oben
de_DEDE