fbpx

BNN Bloomberg kondigde deze week aan dat een miljard gram legale pot in Canadá onverkocht in magazijnen in het hele land ligt te verstoffen. De vraag rijst waarom deze cannabis niet wordt gebruikt om cdb-olie van te maken.

Dat es heel veel wiet. Een voorraad die genoeg zou moeten zijn om drie jaar vooruit te kunnen. Door de steeds hogere eisen die de consumer stelt aan zijn cannabisproduct ligt veel cannabis uit het middensegment nu te verstoffen in magazijnen. Je kunt echter geen THC-producten uit het middensegment voor een cent weggeven”, dijo Peter Machalek, vicepresidente de verkoop en partnerschappen bij TREC Brand, en Bloomberg. “De markt is veel geavanceerder geworden en volgt wat de consumanten eisen.”

CBD-olie van onverkochte cannabis

Het roept de vraag op waarom een deel van die miljard gram niet is gebruikt om CBD-olie van te maken. De niet-bedwelmende stof die voor veel mensen wordt gebruikt als natuurlijk medicijn tegen hoofdpijn, rugklachten, slechte knieën, artritis, angststoornissen en tal van andere klachten, aandoeningen en bijbehorende pijnen. Het is een bonafide elixer voor veroudering en pijn.

El problema es echter dat CBD-olie, ondanks dat ze geen high geeft, nog steeds onder de Cannabiswet valt en daarom net zo streng gereguleerd es también THC. Een lastige markt die zelfs de meest bescheiden vormen van reclame en branding verhindert. David Clement, de Noord-Amerikaanse zakenmanager para el Consumer Choice Center, gelooft dat de overvloed aan wietproducten gedeeltelijk kan worden tegengegaan door CBD-olie uit de Cannabis Act te verwijderen. Hierdoor kunnen bepaalde extracten y dranken worden verkocht bij reguliere retails in supermarkten.

“Vanuit het oogpunt van consumantenbescherming en volksgezondheid is er geen redelijke rechtvaardiging om CBD-producten zo strikt te regularen als THC”, zegt Clement. “Naar onze mening is de Cannabiswet te restrictief. Wanneer CBD-producten uit de wegeving worden verwijderd, zouden CBD-producten op grotere schaal beschikbaar komen, what the probleem van het overaanbod zou kunnen verlichten.

Overschot y productos de cannabis

“Bovendien moet de federale overheid de marketing-, merk- en verpakkingsbeperkingen die momenteel gelden voor legale producenten versoepelen”, zegt Clement. Volgens het Bloomberg-rapport heeft Health Canada eindelijk branchegegevens voor oktober vrijgegeven, waaruit blijkt dat 1,1 miljoen kilo onverkochte cannabis door produceten in hele land is opgeslagen.

Se cumplió con el consumo máximo de Canadá de 30.000 kilos, pero la fecha de publicación fue una vez inactiva. Er lijkt echter licht aan het einde van de tunnel om dit probleem kan verlichten. Health Canada zal waarschijnlijk binnenkort beslissen of CBD-olie ver vrij verkrijgbare gezondheids- en welzijnsproducten mag voorkomen. Más tarde dit jaar wordt een formeel besluit verwacht. Het es un comodín die een game-changer zou kunnen zijn voor de markt, maar is nu nog steeds een longshot.

Publicado originalmente aquí.

Compartir

Seguir:

Más publicaciones

Suscríbete a nuestro boletín

Vuelve al comienzo
es_ESES