fbpx

BNN Bloomberg kondigde deze week aan dat een miljard gram legale pot in Canada onverkocht in magazijnen in het hele land ligt te verstoffen. De vraag rijst waarom deze cannabis niet wordt gebruikt om CDB-olie van te maken.

C'est du talon veel wiet. Een voorraad die genoeg zou moeten zijn om drie jaar vooruit te kunnen. Door de steeds hogere eisen die de consumer stelt aan zijn cannabisproduct ligt veel cannabis uit het middensegment nu te verstoffen in magazijnen. "Je kunt echter geen THC-producten uit het middensegment voor een cent weggeven », vertelde Peter Machalek, vice-président verkoop en partnerschappen bij TREC Brand, aan Bloomberg. "De markt est veel geavanceerder geworden en volgt wat de consumenten eisen."

Cannabis CBD-olie van onverkochte

Het roept de vraag op waarom een deel van die miljard gram niet is gebruikt om CBD-olie van te maken. De niet-bedwelmende stof die voor veel mensen wordt gebruikt als natuurlijk medicijn tegen hoofdpijn, rugklachten, slechte knieën, artritis, angststoornissen en tal van andere klachten, aandoeningen en bijbehorende pijnen. Il s'agit d'un véritable élixir voor veroudering en pijn.

Le problème est echter dat CBD-olie, ondanks dat ze geen high geeft, nog steeds onder de Cannabiswet valt en daarom net zo streng gereguleerd is als THC. Een lastige markt die zelfs de meest bescheiden vormen van reclame en branding verhindert. David Clement, de Noord-Amerikaanse zakenmanager voor het Consumer Choice Center, gelooft dat of overvloed aan wietproducten gedeeltelijk kan worden tegengegaan door CBD-olie uit de Cannabis Act te verwijderen. Hierdoor kunnen bepaalde extracten en bu worden verkocht bij reguliere retailers en in supermarkten.

"Vanuit het oogpunt van consumentenbescherming en volksgezondheid is er geen redelijke rechtvaardiging om CBD-producten zo strikt te reguleren als THC", zegt Clement. “Naar onze mening est de Cannabiswet te restrictief. Wanneer CBD-producten uit de wetgeving worden verwijderd, zouden CBD-producten op grotere schaal beschikbaar komen, wat het probleem van het overaanbod zou kunnen verlichten.

Overschot aan cannabisproducten

« Bovendien moet de federale overheid de marketing-, merk- en verpakkingsbeperkingen die momenteel gelden voor legale productnten versoepelen », zegt Clement. Volgens het Bloomberg-rapport heeft Health Canada eindelijk branchegegevens voor oktober vrijgegeven, waaruit blijkt dat 1,1 miljoen kilo onverkochte cannabis door Producenten in het hele land is opgeslagen.

Rencontré maandelijkse consumptie van ongeveer 30.000 kilo, betekent dit dat er een voorraad van drie jaar inactief is. Er lijkt echter licht aan het einde van de tunnel om dit probleem kan verlichten. Santé Canada zal waarschijnlijk binnenkort beslissen of CBD-olie ver vrij verkrijgbare gezondheids- en welzijnsproducten mag voorkomen. Plus tard dit jaar wordt een formel beluit verwacht. Het est un joker qui change la donne zou kunnen zijn voor de markt, maar est nu nog steeds een longshot.

Publié à l'origine ici.

Partager

Suivre:

Plus de messages

Abonnez-vous à notre newsletter

proche
fr_FRFR