fbpx

Expertul Emil Pânzaru a analizat pentru "Adevărul" estrategia anti-fumat a României. Acesta crede că taxele suplimentare pe tutun și pe produsele Alternative nu aduc nici bani în plus la buget și nici nu îi ajută pe români să renunțe la fumat.

Doctorul în economie Emil Pânzaru avertizează cu privire la politicile greșite ale statului român, care apelează exclusiv la taxe și impozite pentru a acoperi găurile din buget, în dauna altor segmente și economice. Este și cazul fumătorilor, care, spune expertul, vor plăti prețuri mai mari din cauza accizelor suplimentare, iar acest lucru este dăunător și pentru strategia anti-fumat a țării, care la rândul ei generează efecto negativo în domeniul sănătății, dar și în cel al combatrii infracționalității economice.

„Consumatorii români vor fi pedepsiţi fără sens pentru greşeala Guvernului. El problema es simple, pero es grave. La situación actual de Cheltuit durante muchos años en una casa, se estima que el déficit actual es deficitario para 2023 en un monto enorme de 7,5% con un PIB, mientras que la UE es de 3%. Ca urmare, Rumania ar putea pierde toate fondurile europene alocate prin PNRR, un dezastru pentru o ţară care are nevoie graveasă de investiţii”, advirtió Emil Pânzaru.

Taxele suplementare nu garantează venituri mai mari

Disperat să-şi repare greşeala, Guvernul vrea să-i taxeze în plus pe "vaperi" şi pe cei care preferă alternativa fumatului în general, arată Emil Pânzaru.

Însă faptul că statul va majora din nou aceste taxe nu înseamnă încasări suplimentare el presupuesto. „Să fim clari – o măsură care descurajează consumatorii din a cumpăra nişte bunuri nu va aduce bani statului. Ministerul Finanţelor a estimat o creştere de 1,1 miliarde de lei la buget ca urmare a noilor impozite. En contra, la lógica económica casi es lucrativa y no es una solución para dos. Cu cât sunt mai mari taxele, cu atât oamenii vor cumpăra mai puţin sau vor evita taxele pe ascuns. Ante un escenario prost pentru Rumania, ţară în care evaziunea fiscală se ridică la 10% din PIB”, atrage atenția expertul.

Leer el texto completo aquí

Compartir

Seguir:

Más publicaciones

Suscríbete a nuestro boletín

Vuelve al comienzo