fbpx

Europees afknijpverzoek aan Netflix est 'onnodig, en de schuld van netneutraliteit'.

"De EU dwingt het internet om langzamer te zijn, dankzij netneutraliteit", luidt de boodschap van het Consumer Choice Center. Het beperken van de snelheid en kwaliteit van online-diensten zoals Netflix zou niet alleen onnodig zijn, maar ook schadelijk voor alle Europese consumenten die nu thuiszitten en thuiswerken. Aldus deze Amerikaanse lobbygroep die de belangen behartigt van onder meer sigarettenfabrikanten en telecomaanbieders.

Het verzoek van Eurocommissaris Thierry Breton aan Netflix om videokwaliteit terug te schroeven, wordt door het Consumer Choice Center geïnterpreteerd als EU-bevel wat onnodig en schadelijk is. Breton heeft afgelopen week en een tweet laten mouiller dat hij Netflix-CEO Reed Hastings heeft verzocht om naar standaardresolutie 'terug te schakelen' wanneer HD-video niet echt nodig is. Dit uit voorzorg om mogelijke overbelasting te voorkomen door thuiswerken en videostreamen bij zelf-quarantine en lockdowns in EU-landen.

Lobbygroep Consumer Choice Center stelt in een rondgemaild persbericht vandaag dat de Eurocommissaris voor de internet markt digital streamingdiensten en dienstverleners heeft gevraag om hun bandbreedte te beperken tijdens de COVID-19 crisis. «Dit bevel is gegeven ondanks bewijs dat breedbandcapaciteit nog lang niet aan zijn grenzen zit», aldus de in Brussel gevestigde organisatie. Bij deze stellingname over bandbreedtegrenzen verwijst het lobbycentrum naar een article à Engadget sur le tweet des Bretons.

'Geen problemen in UK, India en China'

Daarin stellen Vodafone UK en Telecom Italia data er toenemend internetverkeer met andere pieken in de netwerkbelasting zijn, maar geen berichten van wijdverbreide uitval. Ook een tweet van de Britse, l'expert en sécurité Kevin Beaumont au-dessus de la bande à Manchester wordt aangehaald door Engadget, wat weer wordt aangehaald door het Consumer Choice Center. De groupe de pression pour onder meer de tabaks- en telecomindustrie linkt in zijn protesterende persbericht tegen het afknijpverzoek van de EU ook naar een Article dans L'Indian Express.

Daarin worden meetresultaten van snelheidsmeetdienst Ookla belicht, voor vaste en mobiele breedbandverbindingen in bepaalde Aziatische landen. Daaronder China, waar het nieuwe coronavirus voor het eerst is losgebarsten, in India, Japan in Maleisië. In die landen was er vooralsnog geen sprake van grote stijgingen in het gebruik van bandbreedte sinds het uitbreken van COVID-19. "Zelfs in Italië, dat al weken in lockdown verkeert, zijn er geen meldingen van wijdverbreide storageen", vervolgt het Consumer Choice Center zijn boodschap.

Marktwerking et netneutraliteit

Volgens topman Luca Bertoletti a donné tous les gros télécomproviders en Europe aan dat ze stabiele, sterke en snelle verbindingen leveren aan consumenten, en dat die dat zeer waarderen. "Tegelijkertijd vragen de Europese beleidsmakers bedrijven om hun internetdiensten te vertragen voor alle Europeanen, wat duidelijk onnodig is en schadelijk voor alle consumenten die vertrouwen op snelle internetverbindingen voor hun werk en hun privé bestaan", aldus Bertoletti die ook couvercle est van een rechtse denktank die vóór vrije marktwerking est. De pour financer voor het Consumer Choice Center zou ook vanuit rechtse hoek komen.

Adjunct-director Yaël Ossowski van het Consumer Choice Center wijst in het ook online gepubliceerde persbericht nu Europese netneutraliteit aan als de boosdoener. "Ce scénario dans Europa est exact de reden waarom de Verenigde Staten en 2018 netneutraliteitsregulering heeft herroepen." Hij spreekt van 'beleefde dwang' die overheidsinstanties uitoefenen op digitale bedrijven om streamingdiensten van lagere kwaliteit te leveren.

'Verkeer overlaten aan telcombedrijven'

"Ce n'est niet alleen slecht publiek beleid, maar het toont ook aan waarom breedbandproviders en niet overheidsregelgevers het beste gepositioneerd zijn om ons online-verkeer te dirigeren, of dat nu in normal tijden is of in tijden van crisis." Ossowski uit de hoop dat dit mensen tot nadenken zet wat betreft steun voor verdere overheidsregulering van het internet en digitale diensten.

Publié à l'origine ici.


L’agence pour le choix du consommateur est le groupe de défense des consommateurs qui soutient la liberté de style de vie, l'innovation, la confidentialité, la science et le choix des consommateurs. Les principaux domaines politiques sur lesquels nous nous concentrons sont le numérique, la mobilité, le style de vie et les biens de consommation, ainsi que la santé et la science.

Le CCC représente les consommateurs dans plus de 100 pays à travers le monde. Nous surveillons de près les tendances réglementaires à Ottawa, Washington, Bruxelles, Genève et d'autres points chauds de la réglementation et informons et incitons les consommateurs à se battre pour #ConsumerChoice. En savoir plus sur consumerchoicecenter.org

Partager

Suivre:

Plus de messages

Abonnez-vous à notre newsletter

proche