fbpx

Pusat Pilihan Pengguna (CCC) percaya perjanjian mewujudkan Zon Ekonomi Khas Johor-Singapura (JS-SEZ) dapat menyumbang kepada persekitaran yang lebih baik per tuk pengguna della Malaysia e Singapura, terutama dari segi akses kepada pasaran e dan pilihan pengguna.

Wakil CCC Malaysia, Tarmizi Anuwar berkata, memorandum persefahaman (MoU) JS-SEZ mampu menarik lebih banyak pelaburan asing, meningkatkan pembangunan ekonomi dan menggalakkan perdagangan antarabangsa antara Malaysia serta Singapura.

“Lazimnya, zon ekonomi khas membersi tumpuan kepada aktiviti berorientasikan eksport yang mana perniagaan mengeluarkan barangan e perkhidmatan untuk pasaran antarabangsa antara Malaysia e Singapore.

“Secara tidak langsung, ini memudahkan pengaliran barangan dan perkhidmatan antara kedua-dua negara. Apabila usahawan mengakses lebih banyak peluang ini kemudian mampu menyediakan pengguna dengan pelbagai pilihan yang lebih luas,” katanya dalam kenyataan.

Berhubung inisiatif menggunakan kod QR di pusat pemeriksaan darat, beliau berendapat, penghapusan keperluan pasport memudahkan perjalanan pengguna dan menggalakkan pelancongan antara negara. 

Leggi il testo completo qui

Condividere

Seguire:

Altri post

Iscriviti alla nostra Newsletter

Descrizione
it_ITIT