fbpx

Københavns Lufthavn ligger langt foran de øvrige nordiske hovedlufthavne i forbrugerorganisations undersøgelse af passervenlighed i Europas største lufthavne.

Københavns Lufthavn er blandt de mest passervenlige lufthavne i Europa. Det fastslår den internationale forbrugerorganization Consumer Choice Center i sin anden årlige europæiske lufthavnsundersøgelse, som ranger de 30 største lufthavne i Europa i forhold til passervenlighed.

CPH indtager en tredjeplads i undersøgelsen – kun overgået af schweiziske Zürich Lufthavn på førstepladsen og tyske Düsseldorf Lufthavn på andenpladsen. Después de Københavns Lufthavn i undersøgelsens top-5 kommer lufthavnene i Manchester og Bruxelles på henholdsvis fjerde- og femtepladsen.

Plads er et af kriterieerne
“Dette år har været et af de mest udfordrende for den globale rejsebranche. Mange lufthavne var lukket i uger eller endda måneder. Mens rejselivet langsomt kommer sig, vil vi informere forbrugerne om, hvilke lufthavne der er mest bekvemme at rejse fra og til i Europa”, siger Fred Roeder, director administrativo de Consumer Choice Center.

I lyset af coronapandemien er et af de vigtige kriterier i undersøgelsen i år plads i lufthavnen, og lufthavne med mere plads pr. pasajero rangerer højere i analysen.

”Dette er nyttigt at vide for rejsende, der forsøger at holde afstand fra andre. Hvis du skal rejse i sommer, kan du overveje at starte eller afslutte din rejse i veldesignede lufthavne som for eksempel Zürich, Düsseldorf eller København”, siger Fred Roeder.

centro de pruebas COVID-19 tæller med
Blandt de øvrige områder, som lufthavnene er blevet bedømt og tildelt point for, er antallet af Destinationer og flyselskabet, antallet af butikker, restauranter og lounges, transportforbindelser til lufthavnen og forbindelserne mellem terminaler og gates.

I år har Consumer Choice Center også valgt at tilføje ekstra point til lufthavne med COVID-19 testfaciliteter.

Københavns Lufthavn klarer sig i undersøgelsen langt bedre end de øvrige nordiske storlufthavne. Estocolmo Arlanda-lufthavnen finder man således først på en 14. plads, mens Helsinki indtager 18. pladsen og Oslo Gardermoen 21. pladsen.

CPH er gået frem – Estocolmo tilbage
I forhold til sidste års undersøgelse er Københavns Lufthavn rykket tre pladser frem, da man sidste år lå på en 6. plads. Bruxelles indtog sidste år førstepladsen, og både Zürich, Düsseldorf og Manchester lå også i top-5 sidste år sammen med Madrid.

Estocolmo Arlanda er til gengæld rykket seks pladser tilbage, da den svenske hovedlufthavn sidste år indtog en 8. plads i undersøgelsen.


El Consumer Choice Center es el grupo de defensa del consumidor que apoya la libertad de estilo de vida, la innovación, la privacidad, la ciencia y la elección del consumidor. Las principales áreas políticas en las que nos centramos son digital, movilidad, estilo de vida y bienes de consumo, y salud y ciencia.

El CCC representa a los consumidores en más de 100 países de todo el mundo. Supervisamos de cerca las tendencias regulatorias en Ottawa, Washington, Bruselas, Ginebra y otros puntos críticos de regulación e informamos y activamos a los consumidores para que luchen por #ConsumerChoice. Obtenga más información en ConsumerChoicecenter.org

Compartir

Seguir:

Más publicaciones

Suscríbete a nuestro boletín

Vuelve al comienzo
es_ESES