fbpx

Selv sie unter Corona, hvor flytrafikken har været næsten lammet, har jernbanerne ikke overtaget opmærksomheden hos hverken politikere, presse eller forbrugere.

Joh – DSB har gjort en indsats for, at vi ikke skal sidde over for hinanden i s-togene, eller at det kræver pladsbestilling at rejse med tog over længere afstande i Danmark.

Men, hvor oft har I set overskrifter i de store medier om katastrofale passagertal, behov for statslig hjælp for at overleve, eller at hele rejsebranchen er ved at gå konkurs på grund af tog, der ikke kan køre?

Egal. Jeg ville bare sige, at toge slet ikke har plads i publikums bevidsthed som passagerfly. Måske fordi vi har haft toge i mange flere år end fly, og togrejser ikke skaber så meget prestige som en flyvetur to USA eller Asien.

Det samme gælder jernbane-stationerne. Lufthavne får masser af opmærksomhed, og man sammenligner lystigt deres størrelse, ny-indretning, passager-komfort osv. Hvor ofte gør man det med en banegård?

Den internationalen Forbruger-Organisation Consumer Choice Center (CCC) gør. CCC, der har base i Bruxelles og afdelinger i 100 lande verden over, har netop offentliggjort sit „Europäischer Bahnhofsindex 2021“.

Det er en sammenligning på kvalitet og service i Europas 50 største banegårde. De er blevet bedømt på en lang række kriterier inklusive antal butikker, muligheder for at købe billet, passager-information, kødannelser, udvalg af destinationer – og i disse moderne tider – Wi-Fi, opladnings-muligheder osv.

Lad det være sagt med det samme. Danmark har ikke en eneste banegård med in den europäischen Top-50. Den höchsten Platz hat er Nørreport Station i København, der Lander på 51. Pladsen hos CCC.

Til gengæld er de tyske banegårde helt på sporet. Tyskland har Europas Bettstation am Leipziger Hauptbahnhof. Tyskerne har også tre stationer mit den Top-10 und 15 mit den Top-50.

Her er den aktuellen Top-10 über togstationer. Der letzte Punkt ist 139, som en banegård kan opnå in den CCC-Indizes für 2021:

  1. Leipzig Hauptbahnhof – Deutschland – 116 Punkte
  2. Wien Hauptbahnhof – Østrig – 108
  3. Pancras i London – England – 104
  4. Amsterdam Centraal – Holland – 101
  5. Moskva Kazansky – Russland – 101
  6. Frankfurt Hauptbahnhof – Deutschland – 96
  7. München Hauptbahnhof – Deutschland – 96
  8. Kursky i Moskva – Russland – 95
  9. Milano Centrale – Italien – 93
  10. Birmingham New Street – England – 91

Til sammenligning opnåede Danmarks største banegård – Nørreport – i alt 38 points i konkurrencen….

Ursprünglich veröffentlicht hier.

Aktie

Folgen:

Weitere Beiträge

Abonniere unseren Newsletter

Scrolle nach oben
de_DEDE

Folge uns

Kontaktinformation

712 H St NE PMB 94982
Washington, DC 20002

© COPYRIGHT 2024, CONSUMER CHOICE CENTER