fbpx

Selv sous Corona, hvor flytrafikken har været næsten lammet, har jernbanerne ikke overtaget opmærksomheden hos hverken politikere, presse eller forbrugere.

Joh – DSB har gjort en indsats for, at vi ikke skal side over for hinanden i s-togene, eller at det kræver pladsbestilling at rejse med tog over længere afstande i Danmark.

Men, hvor ofte har I set overskrifter i de store meder om katastrofale passagertal, behov for statslig hjælp for at overleve, eller at hele rejsebranchen er ved at gå konkurs på grund af tog, der ikke kan køre ?

Pas grave. Jeg ville bare sige, at toge slet ikke har plads i publikums bevidsthed som passagerfly. Måske fordi vi har haft toge i mange flere år end fly, og togrejser ikke skaber så meget prestige som en flyvetur til USA eller Asien.

Det samme gælder jernbane-stationerne. Lufthavne får masser af opmærksomhed, og man sammenligner lystigt deres størrelse, ny-indretning, passager-komfort osv. Hvor ofte gør man det med en banegård ?

Den internationale forbruger-organisation Centre de choix des consommateurs (CCC) gør. CCC, der har base i Bruxelles og afdelinger i 100 lande verden over, har netop ofentliggjort sit "Indice des gares ferroviaires européennes 2021."

Det er en sammenligning på kvalitet og service i Europas 50 største banegårde. De er blevet bedømt på en lang række kriterier inklusive antal butikker, muligheder for at købe billet, passager-information, kødannelser, udvalg af destinationer – og i disse moderne tider – Wi-Fi, opladnings-muligheder osv.

Lad det være sagt med det samme. Danmark har ikke en eneste banegård med i den europæiske Top-50. Den højest placerede er Nørreport Station i København, der lander på 51. pladsen hos CCC.

Til gengæld er de tyske banegårde helt på sporet. Tyskland à Europas bedste togstation i Leipziger Hauptbahnhof. Tyskerne har også tre stationer med i Top-10 og 15 med i Top-50.

Son er den aktuelle Top-10 sur togstationer. De maksimale antal point er 139, som en banegård kan opnå i CCC's indeks for 2021:

  1. Leipzig Hauptbahnhof – Tyskland – 116 points
  2. Gare centrale de Vienne – Østrig – 108
  3. Pancras i Londres – Angleterre – 104
  4. Amsterdam Central – Hollande – 101
  5. Moskva Kazansky – Russie – 101
  6. Francfort Hauptbahnhof – Tyskland – 96
  7. Munich Hauptbahnhof – Tyskland – 96
  8. Kursky i Moskva – Russie – 95
  9. Milano Centrale – Italien – 93
  10. Birmingham New Street – Angleterre – 91

Til sammenligning opnåede Danmarks største banegård – Nørreport – i alt 38 points i konkurrencen….

Publié à l'origine ici.

Partager

Suivre:

Plus de messages

Abonnez-vous à notre newsletter

proche
fr_FRFR