fbpx

Že pogrešate vožnjo z vlakom? Evropski izbor najboljših železniških postaj je pokazal, da boste eno najprijetnejših izkušenj doživeli, če na vlak sedete em Dunaju.

Glavni železniški kolodvor na Dunaju (Wien Hauptbahnhof), ki je bil temeljito prenovljen v letu 2015, se je na letošnjem evropskem izboru uvrstil med deseterico najboljših, najlepših in potniku najbolj prijaznih železniških postaj.

Izbor vsako leto izvede organizacija zaščito potrošnikov Consumer Choice Center, dunajski kolodvor pa so v tekmovanju letos postavili na drugo mesto, takoj za leipziško postjo. Med najvišje uvrščenimi lahko omenimo še londonski St. Pancras, amsterdamski Centraal ter Kazaski kolodvor v Moskvi. V izbor je bilo sicer umeščenih približno 50 najbolj poznanih železniških postaj vse Evrope, ki so se tja uvrstile predvsem na podlagi ocen uporabnikov. Nato jih je komisija organizacije ocenila glede na njihovo dostopnost, čistočo, gastronomsko ponudbo, internetni dostop, število sedišč in toalet in podobno.

Ob odlični uporabniški izkušnji tudi ekološka nota

Dunajski kolodvor, izmed najbolje uvrščene deseterice nam najbližji in najbolj poznan, je tako potnike kot komisijo organizacije Consumer Choice Center navdušil s številnimi pozitivnimi uporabniškimi izkušnjami, izjemno čistočo, bogato dodatno ponudbo ter predvsem svojo zeleno, okolju prijazno in ekološko naravnanostjo.

Kolodvor se lahko namreč pohvali s kar 1200 kvadratnimi metri solarnih panelov, ki skrbijo za energijo, uporabljeno za zimsko ogrevanje in poletno hlajenje celote železniške postje, ob tem pa se slednja za svoje delovanje poslužuje celo geotermalne energije.

Publicado originalmente aqui.

Compartilhar

Seguir:

Mais postagens

Assine a nossa newsletter

Role para cima
pt_BRPT