Mutatjuk, melyek Európa legjobb pályaudvarai

Első ízben rangsorolták Európa legjobb vasúti pályaudvarait. A Consumer Choice Center felmérése szerint az öreg kontinens leginkább utasbarát pályaudvara a londoni St. Pancras lett.

A felmérés Európa leginkább utasbarát pályaudvaraira volt kíváncsi, a tízes olyan szempontok alapján állt össze, mint a létesítmény tisztasága, az átszállási lehetőségek, a peronok zsúfoltsága, valamint a kiegészítő lehetőségek mennyisége és színvonala. 

Az első helyet a londoni St. Pancras pályaudvar szerezte meg, ez az az állomás, ahonnan és ahova az Eurostar vonatok is indulnak és érkeznek. A létesítményt 2008-ban újították fel, ekkor alakították ki a területén a ma már népszerű bevásárlóközpontot, és ekkor nyitotta meg kapuit a pályaudvaron található szálloda és edzőterem is. A pályaudvar  szomszédságában található a King’s Cross Station állomás, ahol a Harry Potter-filmekből ismert 9 és ¾-es vágány található. A második helyet a zürichi főpályaudvar szerezte meg, 111 ponttal, míg a harmadik a lipcsei főpályaudvar lett. A listából kitűnik a német pályaudvarok utasbarátsága, öt város is bekerült a legjobbak közé, Lipcse mellett München, Hamburg, Berlin és Frankfurt. Olaszország két – egy római és egy milánói – pályaudvarral képviselteti magát a TOP 10-ben. 

A LEGJOBB PÁLYAUDVAROK
1. St. Pancras International (Egyesült Királyság)
2. Zürich Hauptbahnhof (Svájc)
3. Leipzig Hauptbahnhof (Németország)
4. Roma Termini (Olaszország)
5. München Hauptbahnhof (Németország)
6. Hamburg Hauptbahnhof (Németország)
7. Berlin Hauptbahnhof (Németország)
8. Milano Centrale (Olaszország)
9. Moscow Kazansky (Oroszország)
10. Frankfurt Hauptbahnhof (Németország)

Originally published here.


The Consumer Choice Center is the consumer advocacy group supporting lifestyle freedom, innovation, privacy, science, and consumer choice. The main policy areas we focus on are digital, mobility, lifestyle & consumer goods, and health & science.

The CCC represents consumers in over 100 countries across the globe. We closely monitor regulatory trends in Ottawa, Washington, Brussels, Geneva and other hotspots of regulation and inform and activate consumers to fight for #ConsumerChoice. Learn more at consumerchoicecenter.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top