fbpx

Međunarodna organizacija za zaštitu potrošača „Consumer Choice Center“ u svom istraživanju „European Railway Station Index 2021“ analizirala je doživljaj putnika na 50 najvećih železničkih stanica Evrope. Bečka glavna železnička stanica, izgrađena 2015. godine, osvojila je drugo mesto među najpopularnijim stanicama u Evropi.
Ova stanica nije samo zbog svog karakterističnog krova, čiji su okviri oblikovani u dijamantsku šemu, arhitektonski magnet, već i iz perspektive korisnika. Kriterijumi koji su se ocenjivali su između ostalog : dostupnost stanice, čistoća, gastronomski izbor, broj destinacija i dostupnost besplatnog interneta. Analiza je pokazala da je za potrebe putnika najbolja i najadekvatnija železnička stanica u Lajpcigu. Na trećem mestu je stanica „St. Pancras“ u Londonu a četvrto mesto dele „Amsterdam Centraal“ i moskovska Kazanjska železnička stanica.

Glavna železnička stanica u Beču ne ističe se samo pozitivnim doživljajem putnika, čistoćom i brojnim uslužnim službama, već i ekološkom inicijativom. Postrojenje photo-naponskih ćelija veličine 1200m2 postavljeno je na krovu stanice za interno snabdevanje strujom. Deo energije za hlađenje i grejanje dobija se i geotermalnim putem.

Publié à l'origine ici.

Partager

Suivre:

Plus de messages

Abonnez-vous à notre newsletter

proche
fr_FRFR