fbpx

Cestujete rádi vlakem? Pak byste možná v budoucnu neměli minout Lipsko, kde mají nejlepší evropské nádraží. Vyplývá to z výsledků žebříčku European Railway Station Index 2021, který hodnotí největší železniční stanice na starém kontinentu. Rozhodujícími faktory jsou například množství obsluhovaných destinací, přístup na nástupiště nebo i stravovací možnosti.

Žebříček sestavuje společnost Consumer Choice Center, která na lipském hlavním nádraží ocenila zejména zařízení a služby. „Stanice nabízí největší počet domácích destinací a mimo to množství obchodů a restaurací. Nádraží navíc využívá několik železničních společností, díky čemuž v naší top pětce vyčnívá,“ okomentovala společnost výsledek.

Na druhém místě skončilo hlavní nádraží ve Vídní, třetí příčku má londýnské St. Pancras, které žebříčku v minulých letech dominovalo. O čtvrtou pozici se dělí Amsterdam Centraal para Moskva Kazansky, ou pátou pak hlavní nádraží ve Frankfurtu para Mnichově.

Společnost Consumer Choice Center zdůraznila, že velikost nádraží při hodnocení nehraje zas tak podstatnou roli. Větší rozloha totiž automaticky neznamená i lepší infrastrukturu. „Některá největší evropská nádraží jako například Paris Gare du Nord nebo Madrid Atocha se ani nedostala do top desítky, když je řeč o zákaznické zkušenosti,“ uvedli autoři studie.

„Koronavirová krize značně omezila svobodné cestování v Evropě i na celém světě. Dlouhé jízdy vlakem se tak pro mnohé z nás staly pouhou vzpomínkou. Jak však postupuje očkování, máme důvod být optimističtí, protože se nám zřejmě znovu poštěstí v létě cestovat. Náš index železničních stanic proto může být pro mnohé užitečný,“ uzavřela společnost.

Publicado originalmente aqui.

Compartilhar

Seguir:

Mais postagens

Assine a nossa newsletter

Role para cima
pt_BRPT