fbpx

Sikkerhedsekspert kræver højere sikkerhed fra alle leverandører

Sikkerhedsekspert ved Consumer Choice Center', Mikołaj Barczentewicz, vurderer dog på baggrund af rapporten, at Huawei ikke tager sikkerheden seriøst nok, men siger samtidig, at offentligheden ikke kan viser, om europæiske eller amerikanske netværksleverandører klarer sig bedre end Huawei, da de ikke er underlangt même krav og overvågenhed som Huawei, når det gælder sikkerhed.

Huawei-sagen er en mulighed for at introductionre simple effektive sikkerheds-certifikationer i al kritisk teleinfrastruktur. Standarderne bør være lige strenge uanset producteur. Dårlig kode er sårbar uanset hvem der skriver den”, siger altså Barczentewicz i en mail til mobil.nu.

Forbud mod à bruge udstyr hvis sikkerheden ikke er god nok

Han vurderer, at forbud mod at bruge udstyr, der ikke har høj nok sikkerhed, bør bringes i spil, da netværksleverandørerne ellers ikke har nok incitament til at fokusere mere på sikkerheden.

"Amoureux de Huawei, au devil forbedre sikkerheden inden pour de næste 3-5 år. Det er ikke godt nok. Alle Producenterne skal mærke et reelt pres til at levere sikre produkter nu, ikke i en fjern fremtiden”, siger Barczentewicz.

Selvom han vurderer, at der altid vil være risiko for, at den kinesiske stat kan påvirke Huawei på en måde, der kan underre sikkerheden i Europa, så er det ikke grund nok til fuldstændig at forbyde brugen af deres udstyr og produkter.

« Vi skal være opmærksomme på, at gøre det, der skal til for at højne sikkerheden, men uden unødvendig protektionisme. Handelskrige skader forbrugerne”, konkluderer Barczentewicz til sidst.

Lire la suite ici

Partager

Suivre:

Plus de messages

Abonnez-vous à notre newsletter

proche
fr_FRFR