fbpx

Da bi došli do popisa najboljih željezničkih kolodvora Consumer Choice Center proučavao je pedesetak najznačajnijih kolodvora na Starom kontinentu. Analiziralo se sve od kvalitete signalizacije i pristupu platformama do gastro ponude…

Glavni željeznički kolodvor u Leipzigu je proglašen najboljim kolodvorom u Europi u 2021. godini prema analizi takozvanog europskog indeksa željezničkih postaja koju je obradio Consumer Choice Center.

“Kolodvor nudi najveći broj domaćih destinacija, ali i lepezu trgovina i restorana. Nekoliko različitih željezničkih kompanija koriste Leipzig Hauptbahnohof i zato se našao na vrhu ljestvice,” pojašnjeno je u službenom priopćenju.

Njemački željeznički kolodvor s trona je svrgnuo londonski St. Pancras koji se ove godine našao tek na trećem mjestu ljestvice, dok je srebrna medalja dana glavnom kolodvoru u Beču.

Da bi došli do popisa najboljih željezničkih kolodvora Consumer Choice Center proučavao je pedesetak najznačajnijih kolodvora na Starom kontinentu. Analiziralo se sve od kvalitete signalizacije i pristupu platformama do gastro ponude.

Treba istaknuti velik kolodvor nije jamstvo i dobro organiziranog mjesta s moćnom infrastrukturom. Naprotiv, up prvih 10 najboljih željezničkih kolodvora nisu uvršteni giganti poput pariškog Gare du Norda ili madridske Atoche.

Četvrto mjesto ljestvice najboljih kolodvora podijelili su Amsterdam Centraal i moskovski Kazinski, a šesto mjesto glavni kolodvor u Frankfurtu i Munchenu. U 10 najboljih nalazi se tri njemačka predstavnika, dva britanska, dva ruska, te po jedan iz Austrije, Nizozemske i Italije.

10 najboljih željezničkih kolodvora prema europskom indeksu željezničkih postaja za 2021. godinu:
1. Glavni kolodvor Leipzig, Njemačka 
2. Glavni kolodvor Beč, Austria 
3. St. Pancras, Londres, Velika Britanija
4. Ámsterdam Central, Nizozemska
4. Kolodvor Kazansky, Moscú, Rusija
6. Glavni kolodvor Fráncfort, Njemačka 
6. Glavni kolodvor München, Njemačka
8. Kolodvor Kursky, Moscú, Rusia
9. Milano Centrale, Italia
10. Calle nueva de Birmingham, Velika Britanija

Publicado originalmente aquí.

Compartir

Seguir:

Más publicaciones

Suscríbete a nuestro boletín

Vuelve al comienzo
es_ESES