fbpx

A Consumer Choice Center lobbiszervezet honlapján Kész Zoltán, korábbi országgyűlési képviselő felveti, hogy mivel a 8 milliárd dollár értékű debreceni beruházás lépéseit a Kínai Kommunista Párt ellenőrzi, és annak mérföldköveiről a kínai és magyar vezetés határoz, ezért a CATL gyár működésének biztonságpolitikai aggályai is vannak.

Emlékeznek arra, amikor 2021 végén Magyarország pekingi nagykövete említést tett arról, hogy hazája buszke arra, hogy a kínai vállalatok belépési pontjaként szolgálhat az Európai Unió területén?

– kezdi Kész Zoltán, korábbi országgyűlési képviselő elemző írását a Consumer Choice Center lobbiszervezet honlapjan. A szervezet magyar vezetője felidézi, hogy akkoriban főképp a Fudan Egyetem budapesti campusa, a Belgrád-Budapest vasút, a lélegeztetőgép üzlet vagy e hazánkban megjelenő kínai high tech cegek jutottak az emberek eszébe erről a kijellentés.

A CONTEMPORARY AMPEREX TECHNOLOGY LTD (CATL) NEVŰ KÍNAI CÉG MAGYARORSZÁGI 8 MILLIÁRD DOLLÁR ÉRTÉKŰ BERUHÁZÁSA.

Kész Zoltán kiemeli, hogy ez a project nem pusztán környezetvédelmi veszélyeket rejt, è idézi a megfigyelési kérdésekkel foglalkozó szakportál, az Intelligence Online megállapítását, amely szerint

Leggi il testo completo qui

Condividere

Seguire:

Altri post

Iscriviti alla nostra Newsletter

Descrizione
it_ITIT