fbpx

Un kínai akkumulátorgyárak un politikai biztonságunkra è veszélyesek lehetnek

A Consumer Choice Center lobbiszervezet honlapján Kész Zoltán, korábbi országgyűlési képviselő felveti, hogy mivel a 8 milliárd dollár értékű debreceni beruházás lépéseit a Kínai Kommunista Párt ellenőrzi, és annak mérföldköveiről a kínai és magyar vezetés határoz, ezért a CATL gyár működésének biztonságpolitikai aggályai is vannak.

Emlékeznek arra, amikor 2021 végén Magyarország pekingi nagykövete említést tett arról, hogy hazája buszke arra, hogy a kínai vállalatok belépési pontjaként szolgálhat az Európai Unió területén?

– kezdi Kész Zoltán, korábbi országgyűlési képviselő elemző írását a Consumer Choice Center lobbiszervezet honlapjan. A szervezet magyar vezetője felidézi, hogy akkoriban főképp a Fudan Egyetem budapesti campusa, a Belgrád-Budapest vasút, a lélegeztetőgép üzlet vagy e hazánkban megjelenő kínai high tech cegek jutottak az emberek eszébe erről a kijellentés.

A CONTEMPORARY AMPEREX TECHNOLOGY LTD (CATL) NEVŰ KÍNAI CÉG MAGYARORSZÁGI 8 MILLIÁRD DOLLÁR ÉRTÉKŰ BERUHÁZÁSA.

Kész Zoltán kiemeli, hogy ez a project nem pusztán környezetvédelmi veszélyeket rejt, è idézi a megfigyelési kérdésekkel foglalkozó szakportál, az Intelligence Online megállapítását, amely szerint

Leggi il testo completo qui

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. Aggiungi elemento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Descrizione