fbpx

Um Consumer Choice Center kedden az EU döntéshozóinak címzett állásfoglalásában azt írja, hogy itt az ideje, hogy az EU is fokozza a TikTokkal kapcsolatos intézkedéseit, „mielőtt ez túl késő volna”. 

Mintha az elmúlt napokban kezdene elfogyni az UE-ban a levegő a TikTokkörül.

19 de janeiro de az Európai Bizottság belső piacért felelős európai biztosa, Thierry Breton videoóhíváson keresztül tárgyalt uma plataforma kínai minivideo-megosztó vezérigazgatójával, Sou Ce Csuval. A biztos a megbeszélés kapcsán a TikTok elsősorban tizenéves közönségére utalva úgy fogalmazott:

„A lehető leghamarabb”

Breton hozzátette, hogy az európai fiatalok millióit elérő platformként a TikToknak teljes mértékben meg kell Felelnie az uniós jogszabályoknak, különösen a digitális szolgáltatásokról szóló EU-s jogszabálynak. Az európai uniós nyelvezettől eltérően szokatlanul élesen hozzátette, hogy megkérte a TikTok vezérigazgatóját, hogy a “lehető leghamarabb” mutassa be “nemcsak az erőfeszítéseket, hanem azok eredményeit is”.

A 19 de janeiro de 19 de janeiro megelőzte de 10 de janeiro egy személyes brüsszeli találkozó, amikor Sou Ce Csu több biztossal é eszmecserét folytatott uma plataforma európai jövőjéről. Vera Jourova, az Europai Bizottság alelnöke ekkor közölte: nem szabad, hogy kétséges legyen, hogy az európai felhasználók adatai biztonságban vannak és nincsenek kiszolgáltatva harmadik országbeli hatóságok illegális hozzáférésének. Emmanuel Macron francia elnök szerint a kínai platform „megtévesztően ártatlannak tűnik”, de függőséget okoz és orosz dezinformációt terjeszt.

Leia o texto completo aqui

Compartilhar

Seguir:

Mais postagens

Assine a nossa newsletter

Role para cima
pt_BRPT