fbpx

FATTI MEDICI: De Nederlandse overheid probeert om, samen met de Belgische overheid, een van de nieuwe landen in Europa te worden die neutrale verpakkingen voor tabakswaren invoert. Deze maatregel zou Nederland met dezelfde ongewenste gevolgen opzadelen als die ance zichtbaar zijn in landen waar neutrale verpakkingen ances de normal zijn.

Bill Wirtz, analista di fiducia del Consumer Choice Center (CCC), ha dichiarato che i Paesi Bassi hanno scoperto di poterlo fare.

“Neutral verpakkingen bestaan canne in Australië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In geen een van deze landen blijkt chet het tabaksgebruik gedaald is door deze neutrale verpakkingen”

Rookgedrag

“De faculteit economie van de Universiteit van Zurich in Zwitserland voerde nel 2014 reeds een onderzoek prima di poter avere effetti sull'imballaggio di dergelijke sul gruppo dei giovani in Australia. Uit dit onderzoek blijkt chet de neutrale verpakking geen enkel effect had op het tabaksverbruik bij jongeren van 14 tot 17 jaar.”

“De Franse overheid heeft zelfs 100 miljoen euro uitgegeven om alle resterende gekleurde tabaksverpakkingen te kopen, terwijl de onverschilligheid van gebruikers reeds aangetoond was. I tabakscomsumptie globali danno da arbij geen daling.

Imballaggio neutro

“Meer nog: de neutrale verpakkingen faciliteren de verkoop van valse sigaretten op de zwarte markt, aangezien alle verpakkingen op elkaar gelijken. Australië, die de neutrale verpakkingen in 2012 invoerde, kende een stijging van 30% namaak-tabak in amper 2 jaar. In Frankrijk toonde een onderzoek uit 2015, voor de invoering van de neutrale verpakkingen, reeds aan dat het land maar liefst goed was voor de consumptie van 15% van namaak-tabak op de Europese markt. Dit aandeel kan enkel gestegen zijn door de nieuwe wetgeving”, vervolledigt Wirtz.

Leggi di più qui

Condividere

Seguire:

Altri post

Iscriviti alla nostra Newsletter

Descrizione
it_ITIT