fbpx
Pypnka rubryka

Нам знадобилося 75 років, щоб відновити свободу в деяких частинах Європи після тоталітарних жахів Другої світової війни та менше трьох тижнів, щоб знову поставити її на коліна. З коронавірусо на задньому планi з євр п пнососяться тривожні езз сво´сси тлоtie.

Так, минулого тижня парламент Угорщини прve безстроково. Закон дає змогу уряду Орбана ув'язнити будь-кого, хто оприлюднив помилкові факти, що заважають “успішному захисту” охорони здоров'я, або можуть створити “плутанину або заворушення”, пов'язані з коронавірусом. Така Велика свобода розсуду з бок влади - це смертний Вирок свободі селова, що є наржжним канеcintie, доєраtres.

Віктор Орбан

Свобода слова відіграє найважливішу роль у встановленні відповідальності між урядом та його електоратом, а також забезпечує існування недискримінаційного взаємного потоку спілкування. Коли уряди монополізують цю свободу, демократія — в небезпеці. Віктор Орбан обрав правильну ціль. Навіть незважаючи на те, що Орбан запевняє, що ці закони будуть зняті, коли пандемія закінчиться, політичне минуле Орбана свідчить про протилежне. З часу своєї перемоги у 2010 році Орбан посилив державний контроль над засобами масової інформації, щоб придушити будь-яку опозицію та поетапно підірвати систему стримувань та противаг. "Демократія не обов'язково є ліберальною; ", — вважає Орбан.

З такою проблемою зіткнулась не лише Угорщина. У Сербії постанова уряду про централзззц іноормацц пі час надзвичайної си пц час наднвичайної сиццц з зоронавівvi. Першого квітня після повідомлення про дефіцит захисного медичного обладнання, доступного для персоналу медичного центру в Сербії, сербська журналістка Ана Лалич була затримана. Лалич звинуватилdent у громадських заворшеннях за поширенн і не démarаeи занш пі час невивtes.

Анна Лалич

У Польщі Міністерство охорони здоров'я заборонило медичним консульттантам ділитись незалежними Висновкаaison щодо епемиллчноAS щщаццц еїеееааminéve. За поширення аналогічної інформації лікарів можуть звільнити.

Словенія та Чехія повністю заборонили присутність журналістів на офіційних прес-конференціях. Словенська журналістка, яка подала запит про вжиті урядом заходи щодо боротьби с д пелюю об'єктом рззиїї камécuope зз зз, близкк д п’ п’t.

Вільні вибори є ключовою рисою демократичних режимів, але самі по собі є недостатнім. Ся не може існувати без громанських прав і, зокреее½, праваitation 

І на даний момент тжко увити кращий приві для швидкого поширеннvre неліеральнихх ідейve

Віктор Орбан / Фото Reuters

Неліберальні уряди вкладають стільки грошей в пропаганду не просто так. Корінь їхньої сили полягає у штучно створених і страхітливих потужних розповідях, які неодноразово і послідовно поширюються, піддаючи цензурі кожен голос незгоди. Вобода Вираження погляд є є для демократї тим сами., Чим право приваноїк власност є є для еономккккккккккккі. Монополізація одного з них веде до смерті демократії.

Тому вся Європа опинилася в глухому куті. З одного боку, ця пандемія може відвернути нас від неліберальних ідей навіки.

З іншого бок ц цей кошмар може перетворитися на постйну реальність євроа, надавшprises Важко придуати білшш еективний сосіб придшшши бдь -як потенццйй еокору, нк чотенццйй ананнilles яязяориаminerтvre Завдя faut Високйй трансмісивності коронавірусу, цей свтрах Включає також батьків, дрвключає також баtres. Це надає неліберальним урядам можливість маскувати свої тоталітарні ідеї як частину екстрених заходів для припинення пандемії. 

Демократія вкорінюється у свободі слова та медіа, і ми маємо її захищати за нуіь-уі-

Publié à l'origine ici.


L’agence pour le choix du consommateur est le groupe de défense des consommateurs qui soutient la liberté de style de vie, l'innovation, la confidentialité, la science et le choix des consommateurs. Les principaux domaines politiques sur lesquels nous nous concentrons sont le numérique, la mobilité, le style de vie et les biens de consommation, ainsi que la santé et la science.

Le CCC représente les consommateurs dans plus de 100 pays à travers le monde. Nous surveillons de près les tendances réglementaires à Ottawa, Washington, Bruxelles, Genève et d'autres points chauds de la réglementation et informons et incitons les consommateurs à se battre pour #ConsumerChoice. En savoir plus sur consumerchoicecenter.org

Partager

Suivre:

Plus de messages

Abonnez-vous à notre newsletter

proche
fr_FRFR