fbpx

DATOS MÉDICOS: De Nederlandse overheid probeert om, samen met de Belgische overheid, een van de nieuwe landen in Europa te worden die neutrale verpakkingen voor tabakswaren invoert. Deze maatregel zou Nederland conoció a dezelfde ongewenste gevolgen opzadelen als die reeds zichtbaar zijn in landen waar neutrale verpakkingen reeds de norm zijn.

Bill Wirtz, beleidsanalist para el Consumer Choice Center (CCC) zegt dat de Nederlandse overheid moet kijken naar de feiten.

“Neutrale verpakkingen bestaan reeds in Australië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In geen een van deze landen blijkt dat het tabaksgebruik gedaald is door deze neutrale verpakkingen”

Rookgeddrag

“De faculteit economie van de Universiteit van Zurich in Zwitserland voerde in 2014 reeds een onderzoek naar de mogelijke effecten van dergelijke verpakkingen op het rookgedrag van jongeren in Australia. Uit dit onderzoek blijkt dat de neutrale verpakking geen enkel effect had op het tabaksverbruik bij jongeren van 14 tot 17 jaar.”

“De Franse overheid heeft zelfs 100 miljoen euro uitgegeven om alle resterende gekleurde tabaksverpakkingen te kopen, terwijl de onverschilligheid van gebruikers reeds aangetoond was. De globale tabakscomsumptie kende daarbij geen daling.”

embalaje neutral

“Meer nog: de neutrale verpakkingen faciliteren de verkoop van valse sigaretten op de zwarte markt, aangezien alle verpakkingen op elkaar gelijken. Australië, die de neutrale verpakkingen in 2012 invoerde, kende een stijging van 30% namaak-tabak in amper 2 jaar. En Frankrijk toonde een onderzoek uit 2015, voor de invoering van de neutrale verpakkingen, reeds aan dat het land maar liefst goed was voor de consumptie van 15% van nomaak-tabak op de Europese markt. Dit aandeel kan enkel gestegen zijn door de nieuwe wegeving”, vervolledigt Wirtz.

Lee mas aquí

Compartir

Seguir:

Más publicaciones

Suscríbete a nuestro boletín

Vuelve al comienzo
es_ESES