fbpx

Ми звикли до різноманітних рейтингів найкращих авіакомпаній чи аеропортів. А ось на залізничному транспорті їх значно менше. Хоча і ним користуються мільйони пасажирів. Тому мандрівникам, особливо тим, хто любить подорожувати потягами, стане цікавим новий рейтинг найзручніших для пасажирів залізничних вокзалів Європи.

Новий рейтинг підготувала організація centro de elección del consumidor, яка займається захистом інтересів споживачів. До нього включені 50 найбільших залізничних станцій Європи. Остаточне місце в рейтингу визначалося за багатьма показниками, наприклад, за чистотою, завантаженістю платформ, кількості пунктів призначення, ресторанів та магазинів, конкуренції між компаніями-перевізниками, наявності кімнати відпочинку першого класу тощо.

Índice de la estación de tren

St. Pancras Internacional

Перше місце в цьому рейтингу зайняв залізничний вокзал St. Pancras International en Лондоні. Він отримав 116 балів зі 139 можливих. В пов іiante Centro de elección de consumo вказзєтсс, що нечасті страйки, зрчн ччт д. Вокзал відкрився ще в 1868 році. ПорESд з колишнім гранд-готелеéft Midland-це шедевр вікech momento St. Pancras International бв побдований Midland Railway Company дòлоення лонд no

Estación central de Zúrich

Трохи менше балів – 111 – набрав Estación central de Zúrich. Це найбільший залізничний вокзал Швейцарії. Звідси можна подорожувати як самою Швейцарією, так і до Німеччини, Італії, Австрії та їнц. Обслуговуючи до 2915 поїздів на день, Zürich Central Station є одним з найбільш завантажених залізничних тікі Він складається з декількох рівнів – з платформами як на землі, так і під нею. Вони пов'язані між собою підземними переходами та торговим центром.

Estación central de Leipzig

На третьому місці розташувався Estación central de Leipzig, відкритий у 1915 році. Це одна з найбільших залізничних станцій Європи за площею. Вокзал має 19 надземних платформ, розміщених під шістьма залізничними навісами, багаторівневий зал з високими кам'яними арками та фасадом довжиною 298 метрів. На місці закритої колії №24 знаходяться кілька історичних локомотивів Deutsche Reichsbahn. Станцією оперує DB Station & Service (дочірня компанія Deutsche Bahn).

Roma Termini

Найпівденніший вокзал з рейтингу – Roma Termini – зайняв четверте місце. Це найбільша італійська залізнична станція. Її назва походить від району, де вона розташована. В свою чергу, він отримав назву від терм (громадські заклади для миття та водних процедур у Стародавньому Римі) Діоклетіана, які розташовані через дорогу від головного входу до вокзалу. Roma termini має регл serio зал зничне солченн comial з з уа велики Quútima. На станції розташовані 33 платформи. На площі Piazza dei Cinquecento перед вокзалом знаходиться головна автобусна станція міста.

Estación central de Múnich

Головний залізничний вокзал Мюнхена Estación central de München. Це одна з трьох станцій Мюнхена, яка має міжміське сполучення. Інші – München Ost і München-Pasing. На München Central Station розташовані 32 платформи. Також під землею знаходяться платформи метрополітену і міської електрички. Перша залізнична станція Мюнхена була побудована приблизно за 800 метрів на захід у 1839 році. На нинішньому місці вона відкрита en 1849 році. Вокзал неодноразово перебудовували, в тому числі після сильних пошкоджень під час Дрвугітї Друвітї

Estación central de Hamburgo

Головний залізничний вокзал Гамбурга Estación central de Hamburgo відкритий в 1906 році. Щодня в середньому ним користується 550 тисяч пасажирів. Estación central de Hamburgo Вокзал є одниífo з голiscamente На північній стороні будівлі вокзалу розташований торговий центр. Станція знаходиться під управлінням DB Station & Service.

Estación Central de Berlín

Головний зал зничний вокзал столиц н ніинини Berlin Central Station пчав фнкцнцiepe за др у. Він розташований на місці колишньої залізничної станції Lehrter Bahnhof. Довжина вокзалу становить 430 метрів, а деяких платформ – 80 метрів. Станція знаходиться під управлінням DB Station & Service.

Milán central

Головний міланський залізничний вокзал Milano Centrale є другим найбільшим за пасажироІотоком вокзало. Офіційно відкритий в 1931 році, щоб замінити старий центральний вокзал, побудований у 1864 році. Milano Centrale має високошвидкісне сполучення з Турином, Венецією, Вероною, Болонрьєю, Римом, НеапопоСн т. Крім того, звідси можна відправитися до Берна, Лугано, Женеви, Цюріха, Парижа, Відня, Марселя. Станція також поєднана з міланським аеропортом Мальпенза потягом Malpensa Express. Вокзал має 24 платформи.

Moscú Kazansky

Московський залізничний вокзал є одним з дев'яти залізничних терміналів Москви. Звідси потяги відправляються, головним чином, на схід та південний схід. Будівництво станції закінчилося в 1940 році. Будівля вокзалу нагадує дозорну вежу Сююмбіке в Казанському кремлі.

Estación central de Fráncfort

Головний залізничний вокзал Франкфурта-на-Майні Estación central de Frankfurt відкритий у 1888 році. Через своє розташування посеред Німеччини та використання транспортного вузла для подорожей на великі та короткі відстані, Deutsche Bahn вважає його найбільш важливою станцією в країні. Щоденно з вокзалу відправляється більше 340 міжміських і 290 регіональних потягів. Кожного дня Estación central de Frankfurt користуються 450-460 тис. пасажирів.

Compartir

Seguir:

Más publicaciones

Suscríbete a nuestro boletín

Vuelve al comienzo
es_ESES