fbpx

Europees afknijpverzoek aan Netflix ist „onnodig, en de schuld van netneutraliteit“.

„De EU dwingt het internet om langzamer te zijn, dankzij netneutraliteit“, luidt de boodschap van het Consumer Choice Center. Het beperken van de snelheid en kwaliteit van online-diensten zoals Netflix zou niet allen onnodig zijn, maar ook schadelijk voor all Europese consument sterben nu thuiszitten en thuiswerken. Aldus deze Amerikaanse lobbygroep die de belangen behartigt van onder meer sigarettenfabrikanten en telecomaanbieders.

Er wird von Eurokommissar Thierry Breton auf Netflix über die Videokwaliteit terug te schroeven, Wordt Door the Consumer Choice Centre interpreteerd as EU-bevel was onnodig en schadelijk is. Breton heeft afgelopen week in einem Tweet spät nass dat hij Netflix-CEO Reed Hastings heeft verzocht om naar standaardresolutie 'terug te schakelen' wanner HD-video niet echt nodig is. Dit uit voorzorg om mogelijke overbelasting te voorkomen door thuiswerken en videostreamen bij self-quarantine en lockdowns in EU-landen.

Lobbygroep Consumer Choice Center wurde in einem rundgemailten Bericht vom Eurocommissaris voor de internet markt digital streamingdiensten en dienstverleners heeft gevraag om hun bandbreedte te beperken tijdens de COVID-19-Krise verfasst. „Dit bevel is gegeven ondanks bewijs dat Breedbandcapaciteit nog lang niet aan zijn grenzen zit“, Aldus de in Brussel gevestigde organisatie. Bij deze stellingname over bandbreedtegrenzen verwijst het lobbycentrum naar een Artikel in Engadget über den Bretonen-Tweet.

'Geen problemen in UK, India en China'

Stellen Sie Vodafone UK und Telecom Italia dat er toenemend internetverkeer met andere pieken in de networkbelasting zijn, maar geen report van wijdverbreide uitval. Sehen Sie sich den Tweet des britischen Sicherheitsexperten Kevin Beaumont an über bandbreedtebelasting in Manchester Wordt Aangehaald Tür Engadget, was wir Wordt Aangehaald Tür het Consumer Choice Center. De Lobbygruppe für onder meer de tabaks- en telecomindustrie linkt in zijn protesterende persbericht tegen het afknijpverzoek van de EU ook naar een Artikel im Indian Express.

Daarin wurde meetresultaten van snelheidsmeetdienst Ookla belicht, voor vaste en mobiele Breedbandverbindingen in bepaalde Aziatische landen. Daaronder China, waar het new coronavirus voor het eerst is losgebarsten, en India, Japan en Maleisië. In die landen was er vooralsnog geen sprake van grote stijgingen in het gebruik van bandbreedte sinds het uitbreken van COVID-19. „Zelfs in Italië, dat al weken in lockdown verkeert, zijn er geen meldingen van wijdverbreide storageen“, vervolgt das Consumer Choice Center zijn boodschap.

Marktwerking en netneutraliteit

Volgens Topman Luca Bertoletti hat alle großen Telekomprovider in Europa aan dat ze stabiele, sterke en snelle verbindingen leveren aan consumernten, en dat die dat zeer waarderen. „Tegelijkertijd vragen de Europese beleidsmakers bedrijven om hun internetdiensten te vertragen voor alle Europeanen, wat duidelijk onnodig is en schadelijk voor all consumernten die vertrouwen op snelle internetverbindingen voor hun werk en hun privé bestaan“, Aldus Bertoletti der ook-Deckel ist van een rechter Denktank die vóór vrije marktwerking ist. De forse Finanzierung voor het Consumer Choice Center zou ook Vanuit rechte Hoek kommen.

Adjunct-directeur Yaël Ossowski van het Consumer Choice Center wijst in het ook online gepubliceerde pers nu Europese netneutraliteit aan als de boosdoener. „Das Szenario in Europa ist genau das, was die Verenigde Staten im Jahr 2018 netneutraliteitsregulering heeft herroepen redet.“ Hij spreekt van 'beleefde dwang' die overheidsinstanties uitoefenen op digital bedrijven om streamingdiensten van lagere kwaliteit te leveren.

'Verkeer overlaten aan telcombedrijven'

„Das ist niet alleen slecht publiek beleid, maar het toont ook aan waarom Breedbandproviders en niet overheidsregelgevers het best gepositioneerd zijn om ons online-verkeer te dirigeren, of dat nu in normale tijden is of in tijden van Krise.“ Ossowski uit de hoop dat dit mensen tot nadenken zet wat betreft steun voor verdere overheidsregulering van het internet en digital diensten.

Ursprünglich veröffentlicht hier.


Das Consumer Choice Center ist die Interessenvertretung der Verbraucher, die die Freiheit des Lebensstils, Innovation, Datenschutz, Wissenschaft und Wahlmöglichkeiten der Verbraucher unterstützt. Unsere Schwerpunkte liegen in den Bereichen Digital, Mobilität, Lifestyle & Konsumgüter sowie Gesundheit & Wissenschaft.

Der CCC vertritt Verbraucher in über 100 Ländern auf der ganzen Welt. Wir beobachten regulatorische Trends in Ottawa, Washington, Brüssel, Genf und anderen Hotspots der Regulierung genau und informieren und aktivieren die Verbraucher, um für #ConsumerChoice zu kämpfen. Erfahren Sie mehr unter verbraucherwahlzentrum.org

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Scrolle nach oben